GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

Kırım’ın Sesi Gazetesi Yayın Hayatında

Kırımın Sesi Gazetesi yayın hayatına başladı. Yayın hayatına başlayan Kırımın Sesi Gazetesinin felsefesi Kırım davası bizim ve ekibimizde bulunanlar çileye hazır olanların davasıdır. Kırım Tatarlarının vatanı KIRIMDIR inancı ile hareket ediyoruz. . Kırımın Sesi Gazetesi aylık olarak çıkacak ve tüm dünyadaki Kırım Tatarlarına ücretsiz olarak ulaştırılacaktır.

kırımın sesi gazetesi
kırımın sesi gazetesi

Kırım’ın sesi gazetesi renkli ofset baskı olarak yayınlanacaktır..
Seydişehir Kırım Dernek Başkanı Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Mustafa Sarıkamış, yeni yayın hayatına giren Kırımın Sesi Gazetesi hakkında şu açıklamalarda bulundu:
“UNESCO tarafından kırım tatar dili yok olmak üzere olan diller arasındadır. Türkiye’de ve dünyada Kırım’dan göç eden kırım tatarlarının ana dillerini yaşatmak gelenek ve göreneklerinin yaşamlarının Kırım Tatar dilinde anlatmak için yayın hayatına başlamış bulunmaktayım. Kırım Tatarlarının büyük mütefekkiri İsmail Bey Gaspıralı’nın ’Dilde, Fikirde, İşte Birlik’ sloganı ile yola çıktık. Kırım Tatar camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”

kırımınsesi gazetesi
kırımınsesi gazetesi
kırımın sesi gazetesi
kırımın sesi gazetesi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

One thought on “Kırım’ın Sesi Gazetesi Yayın Hayatında

  • Şengül Tokyol

    Tatarca çok konuşmadım,annem babam tatar olduğu için evde ve akrabalarla Tatarca,tatar olmayan komşu ve ahbaplarlada Türkçe konuşulurdu o yüzden Tatarcayı iyi anlarım sosyal medyada yalan yanlış yazanları görünce çok üzülüyorum.
    Bu gazateye çok sevindim nasıl ulaşabilirim bilgilendirirseniz sevinirim.
    Kızım da torunuma anneannesinin ana dilini öğretmemi istiyor

Yorumlar kapatıldı.

Pin It on Pinterest