Kültür Sanat

YÜREĞİNİN SESİ İLE, KIRIM’IN HİZMETİNDE MUSTAFA SARIKAMIŞ

İrade kuvvetini sahip olduğu potansiyelini kontrol ederek, çıkmış olduğu yol ve düşüncelerin özelliklerinden biri olan Vatan Kırım mücadelesine kendisine yapılmış olan yanlışları, elinin tersi eline arkaya atarak, daha bir azimle ve şekle yoluna devam eden, Başkanım Mustafa Sarıkamış’tan bahsediyorum.
Başkanımı başarıya giden, onu ayakta tutan faktörlerin başında insanlara karşı göstermiş dostluk ve samimiyetidir. Odaklanmış olduğu daha evvel yazılı basın ve görsel basınla, Kırım için en önemli bilgilerini, Kırım tarihini ve haberlerini, bizlere ulaştırmak için iki yiğit balası ile uğraşıyordu ki, görevine son verildi.
Bu çalışmalarına engel olunmanın sonucunda, küllerinden yeniden doğdu. Dünya Kırım Tatar Derneğinin Seydişehir şubesini kurdu. Büyük özveri ve çalışma gereken Qırım Tatar gazetesi olarak görsel olarak “ Kırım’ın sesi” gazetesini kaldığı yerden, yoruldum demeden, küsmeden, Kırım için başarıya başarı’ya giden yolunda yüreğinin sesi ile devam etmektedir.
Bu yolda, Kırım’ın bağımsızlık mücadelesinde, diasporanın en önemli unsurlarından biridir. Çalışma ve iradesini hayalleri ile süslemektedir. Bu gayeleri doğurur. Gayeler eylem ve güzel hizmetleri doğurur. Bunları sunmak için, edebiyat ve görsel ilmin üniversitesinin, öğrenmeye açıkmış bir öğrencisidir.
Devamlı olarak Yunus Emre’nin ;
“Yaratınalı hoş gör,
Yaratan’ dan ötürü “
Felsefesiyle bundan ötürü insanlara karşı saygısı ve sevgisi ile bakmaktadır. Devamlı hoşgörü ile yaşamanın güzelliğini yaşamaya çalışır.
“ Tatlı yüzlü, güzel yüzlü bir genç bal satarmış. Ağızlar onun balı ile tatlanırmış. Gönülleri ise onun bu güler yüzü ve tatlı dili yanarmış. Müşterileri o kadar çokmuş ki; Misal olarak, zehir satsa yine müşteri bulurdu. Bir başka kişi bal satma işini yapmaya kalktığında, akşama kadar bir kilo bal satamamış. Karısı, şaka yollu;
-Sen bu sirke gibi yüzünle ancak , sirke satarsın.”
Başkanım, Mustafa Sarıkamış, böyle bir kişiliği sahip bulunmaktadır. Devamlı onu dünyasında kapkara bulutların ardında, Güneşin varlığını hissetmesi vardır.
Kimler geldi, kimler gitti Kırım’da
Karadenizin hüzün dalgalarında,
Balıkların göz yaşlarında,
Şehitler, Numan Çelebi Çihan’da
Mustafa Sarıkamış’ın her zaman aklında..!
Yüreğinin sesi ile canla başla, İnsanlığın, Türkiye Kırım’ın hizmetindedir
Sayın Başkanım, sizinle iyi ki; yollarımız kesişmiş, ve varsınız.. Başta size ve ailenize sağlıklı ve mutluluklar temennisiyle, gönül bahçemden,

Pin It on Pinterest