GenelGüncel

Ukrayna Parlamento Seçimlerinde Kırım Tatar ve Türk Adaylar

21 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek Ukrayna Parlamento seçimlerinde Kırım Tatarları ve bir Türkiye Türkü farklı siyasi partilerden aday oldu.
Ukrayna Parlamento Seçimleri Adayları
Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu

Petro Poroşenko’nun Avrupa Dayanışması Partisi’nden (Європейська Солідарність) 6. sırada aday gösterilen Kırımoğlu 6 dönemdir Ukrayna milletvekilidir.
Refat Çubarov
İgor Smeşko’nun Güç ve Onur Partisi’nden (Сила і честь) 3. sırada aday gösterilen Çubarov Başkanı 4 dönem Ukrayna milletvekilliği yapmıştır.
Ahtem Çiygöz
Petro Poroşenko’nun Avrupa Dayanışması Partisi’nden (Європейська Солідарність) 9. sırada aday gösterilen Çizgöz Kırım Tatar siyasetçi
Rüstem Ümerov
Svyatoslav Vakarçuk’un Ses Partisi’nden (Голос) 18. sırada aday gösterilen Ümerov işadamı ve yatırımcı.
Emine Ceppar
Vladimir Groysman’ın Ukrayna Stratejisi Partisi’nden (Українська стратегія) 3. sırada aday gösterilen Ceppar gazeteci
Tamila Taşeva
Svyatoslav Vakarçuk’un Ses Partisi’nden (Голос) 26. sırada aday gösterilen Taşeva KırımSOS sivil teşkilatı kurucularından olup insan hakları aktivistidir.
Gayana Yüksel
Ukrayna Yeşiller Partisi’nden (Зелених України) aday
Kadem Ergül
İgor Smeşko’nun Güç ve Onur Partisi listesinde seçimlere girecek Ergül Artvin doğumlu.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest