GenelGüncel

Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

Bursa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından gerçekleştirilen ve 21 ülkenin halk dansları topluluğunun performanslarını sergilediği yarışmada, “Laçin” adlıTürkmen  halk oyunları grubu, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

33. Altın Garagöz Uluslararası Halk Dansları Yarışması’na Arjantin, Bangladeş, Başkurdistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir,  Dağistan, Fildişi Sahiller, Filipinler, Gürcistan, Kıbrıs, Kore, Kosova, Macaristan, Makedonya, Malezya, Meksika, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Senegal, Slovakya, Şili, Timor leste, Türkmenistan, Ukrayna, Venezueal ve Yakutistan’dan gelen ekipler katıldı.

Türkmenistan’ı temsil eden “Lachin” folklor grubu, Türkmen halkının folklor mirası, halk şarkıları ve halk oyunlarını büyük bir başarı ile sergileyerek ikinciliği elde etti.

Gürcistan’ın birinci olduğu yarışmada, üçüncülüğü Bulgaristan aldı.

Türkmen halk oyunları ekibine  gümüş madalya ve para ödülünü, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş takdim etti. TRTAVAZ

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest