GenelGüncelTürk Dünyası

TÜRKSOY Gençlik Korosu Kazakistan Sahnelerinde

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY tarafından Türk Dünyası orkestraları arasında repertuar, şef, sanatçı değişimlerinin yapılabilmesi ve Türk müziğinin dünyaya tanıtılması amaçları doğrultusunda, TÜRKSOY üyesi ülkelerin önde gelen konservatuarlarından seçilen başarılı genç koro sanatçılarının bir araya getirilmesiyle 2015 yılında kurulan ve kurulduğu yıl katıldığı Almanya’da düzenlenen 2. Avrupa Koro Oyunları’ndaki yarışmalarda 3 altın madalya kazanarak Türk Dünyası’nın gurur vesilesi olan TÜRKSOY Gençlik Korosu, 5-20 Ekim tarihleri arasında Kazakistan’ın çeşitli sahnelerinde konserler verecektir.

TÜRKSOY Korosu ilk olarak, başkent Astana’da, Kazakistan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kazakistan Koro Şefleri Birliği’nin işbirliğinde ilk kez düzenlenecek ve 500’den fazla koro sanatçının iştirak edeceği Uluslararası “Astana-Dünyanın Sesi” Festivali’ne katılacak.

6.Semavi ve Geleneksel Dinler Liderleri Kongresi kapsamında Astana’da düzenlenecek “Astana-Dünyanın Sesi” festivalinde 5 kıtadan 25 ülkenin en ünlü korolarıyla birlikte sahne alacak TÜRKSOY Korosu, klasik batı koro eserlerinin yanısıra Türk Dünyası bestecilerinin eserlerini seslendirecek.

Astana’nın kültürel yaşamına yeni renk katacak festival kapsamında masterclass eğitimlerine de katılacak koro, Astana Opera binasında 10-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Gala konserlerde yeteneklerini sergileyecek.

TÜRKSOY Gençlik Korosu’nun Kazakistan Turnesi, Karaganda (13 Ekim), Pavlodar (15 Ekim), Semey (16 Ekim), Öskemen (17 Ekim) ve Astana’da (19 Ekim) vereceği konserler ile devam edecektir.  Türk Dünyası’nı temsil edecek ve Kazakistanlı şef Gülmira Kuttıbadamova’nın yönetimindeki koroda, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan ve Tataristan’dan (RF) 38 sanatçı yer alacak.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest