Güncel

Türkmenistan “Hezreti Ömer Cami” törenle ibadete açıldı

Aşgabat’da “Hezreti Ömer” Camii ibadete açıldı. Yeni camide bugün ilk Cuma namazı, coşkuyla kılındı.
Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 27. yıldönümü münasibeti ile Başkent Aşgabat’da inşaatı tamamlanan dört minareli “Hezreti Ömer Cami” törenle ibadete açıldı.

Caminin açılışını Türkmenistan Müftüsü (Diyanet İşleri Başkanı) yaptı . Açılışta vilayetlerin imamları, Aşgabat’ın yanısıra ülkenin onursal yaşlıları, aksakallılar, ile davetliler ve Türkmen sakinler hazır buulundu.

Daha sonra Türkmenistan Müftüsü, Aşkabat İmamı’na, Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un Suudi Arabistan Krallığı’nı resmi ziyareti sırasında Kabe’de kendisine hediye edilen özel bir cam kapsül içindeki kabe örtüsünden bir parça ve Kur’an-ı Kerim’in bir nüshasını Verdi.

Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un kararnamesine istinaden devlet imkanları ve halkın katkısı ile inşa edilen “Hezreti Ömer Camii” özgün mimari özellikler taşıyor.

Dört minareli ve beş kubbeli olan cami, sadaka-yemek binası, merasim alanı, otopark ve avludan oluşan 13.000 metrekarelik Alana kuruldu.

İç ve dış cephelerinde beyaz granit mermer kullanılan caminin iç dekorasyonunda Kur’an ayetlerinden kabartmalar dikkat çekiyor. Aynı anda 3000 kişinin ibadet edebeileceği caminin üs katı, kadınların namaz kılması için ayrılmış bulunuyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest