GüncelKültür SanatTürk Dünyası

Türk Dünyası sanatçılarından TÜRKSOY’a ziyaret

Uluslararası Çubuk ve Turşu Festivali’ne katılacak Türk Dünyası sanatçıları TÜRKSOY’u ziyaret etti.

Festivale katılım için Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un davetlisi olarak Ankara’ya gelen Kazakistan’ın “Euphoria” dans topluluğu, “Makedonya’nın Akif Yahya Kültür ve Güzel Sanatlar Derneği Halk Dansları Topluluğu” ve “Manastır Devlet Müzik Okulu” solistleri   Genel Sekreterlik binasını ziyaret etti.

Burada Kazakistan Ülke Temsilcisi Askar Turganbayev tarafından kabul edilen sanatçılar TÜRKSOY’un faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve faaliyetlere ilişkin tanıtım filmleri izledi.

Görüşmede Develi Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah İslamoğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Orhan da yer aldı.

Görüşme sonunda mini bir konser de sunan sanatçılar, kendi yörelerine ait geleneksel dansları ve şarkılarından birer örnek sergiledi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest