GüncelKültür SanatTürk Dünyası

II. Uluslararası Hazar Ülkeleri Tiyatro Festivali Başladı

II. Uluslararası Hazar Ülkeleri Tiyatro Festivali, 13 Eylül 2018 tarihinde Kazakistan’ın Aktau şehrinde başladı.

13 Eylül Perşembe günü protokol üyeleri, devlet tiyatroları yöneticileri, sanatçıları, konuk tiyatro grupları ve basın mensuplarının katılımıyla Janturin Müzikal Dram Tiyatrosunda yapılan konuşmalarla başlayan etkinlik, festival yöneticilerinin gerçekleştirdiği basın toplantısı ile devam etti.

Festivalde ilk olarak Tataristan’ın Amutbayev Menzelin Devlet Tatar Dram Tiyatrosu sanatçıları sahne aldı. Azerbaycanlı yazar Hüseyin Cavid’in kaleme aldığı ‘’İblis’’ adlı temsili sahneleyen sanatçılar festivalin açılış oyununda büyük beğeni topladı.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen festivale Hazar Denizinde kıyısı bulunan ülkelerden özel tiyatrolar, şehir tiyatroları ve devlet tiyatroları katılım gösteriyor. 13-16 Eylül 2018 tarihleri arasında devam edecek olan festival kapsamında sahnelenecek eserler bu yıl tanınmış Kazak aktör Nurmuhan Janturin’in doğumunun 90. yılına ithaf ediliyor.

Etkinlik Hazar Denizi kıyısı ülkelerin tiyatroları arasındaki kültürel ilişkilerin güçlendirilmesinin yanı sıra tecrübe paylaşımı ve repertuvar değişimlerinin sağlanmasını amaçlıyor.

 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest