Genel

KIRIM AKMESCİD’E NOMAN ÇELEBİCİHAN CAMİİ MÜHRÜ

Kırım Akmescid’de 25 Eylül 2015 inşaatı başlanan Noman Çelebicihan Camii inşaatı devam ediyor. Cami inşaatı ve eserlerin tamamlanmasından sonra Kırım’ın ana mimari şaheserlerinden biri olacak. Kırım’daki Müslümanların ibadet edeceği en büyük ve en kapasiteli camisi olacak. Akmescit’te yaşayan Müslümanlar bu caminin yapılması için 15 yıldır mücadele ediyordu.

Dünya Kırım Tatar Derneği Genel Başkan vekili Şevket Öndüç Noman Çelebicihan Cami inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Noman Çelebicihan Cami inşaatı Proje sorumlusu Mimar mühendisler Emil yunusov, Ziya Aliyev ile Kebir Camii imamı Edem lumanov ve Mansur Halilov Dünya Kırım Tatar Dernek Başkan vekili Şevket Öndüç
Noman Çelebicihan Cami inşaatı Proje sorumlusu Mimar mühendisler Emil yunusov, Ziya Aliyev ile Kebir Camii imamı Edem lumanov ve Mansur Halilov Dünya Kırım Tatar Dernek Başkan vekili Şevket Öndüç

Öte yandan Dünya Kırım Tatar Dernek Başkan Vekili Şevket Öndüç Noman Çelebicihan Cami inşaatı Proje sorumlusu Mimar mühendisler Emil Yunusov, Ziya Aliyev ile Kebir Camii imamı Edem lumanov ve Mansur Halilov sabah kahvaltısında buluşup Cami hakkında istişare ettiler.

noman çelebicihan camisi
noman çelebicihan camisi

NOMAN ÇELEBİCİHAN CAMİSİ BİN 400 KİŞİ KAPASİTELİ

Akmescit’te Noman Çelebicihan  Camisi’nin inşa edilmesi 2000’li yılların başında gündeme geldi. Akmescit Belediyesi, 2004’te cami inşaatı için arsa vermişti. Ancak belediye, bu kararını 2008 yılında iptal etti. Bunun üzerine Kırım Müslümanları söz konusu arsada eylemler düzenledi. Akmescit Belediyesi, cami inşaatı için alternatif arsalar teklif etse de Müslümanlar ilk arsada ısrarcı oldu. 2010 yılında “Camiye Bir Taş Bağışla” adı altında eylemler düzenlenmişti.

3 hektarlık alanında kurulacak camide, 500 erkek, 900 kadın olmak üzere bin 400 kişi ibadet edebilecek.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest