Genel

İtalya’nın eski Başbakanı Salvini: Avrupa Birliği çakallar ve yılanlar mağarası

İtalya merkezli Ansa’da yer alan habere göre İtalya’nın eski Başbakanı ve aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini, sosyal medya hesabından Avrupa Birliği’ne çok sert eleştirilerde bulundu.

Salvini, Avrupa Birliği’nin, ‘Birlik’ olmaktan çok bir ‘çakallar ve yılanlar mağarası’ olduğunu söyledi.

Virüsü yendikten sonra Avrupa Birliği üzerine tekrar düşünülmesi gerektiğini söyleyen Salvini, “Önce virüsü yenelim, sonra tekrar düşünelim. Gerekirse teşekkür etmeden veda edelim” dedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Avrupa’daki merkez üssü olan ülkesinin, Avrupa Birliği’nden (AB) salgının yarattığı ekonomik zorluklara karşı sadakatli bir tutum beklediğini belirtmişti.

Aralarında İtalya’nın da bulunduğu 8 ülke, Avro Bölgesi’nde Kovid-19’un ekonomik etkisiyle mücadele etmek için ortak tahvil (Koronatahvil) çıkarılması önerisinde bulunurken, bu kapsamda AB Konseyi Başkanı Charles Michel’e geçen gün bir mektup yazmıştı.

Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi ülkeler, virüsün ekonomi alanındaki etkileriyle mücadele için “Koronatahvil” çıkarılması önerisine ise karşı çıkıyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest