GenelGüncelTürk Dünyası

Piruz Dilençi : Onlar İran halkının yanında falan değiller

Güney Azerbaycan Milli Özgürlük Hareketi Kurucu Lideri Piruz Dilençi Facebook sayfasından taptığı açıklamada ”Amerika “İran halkının yanındayız” diyor. Onlar İran halkının yanında falan değiller. Sadece kendi çıkarları için molla rejimini sıkıştırıp, istediklerini alınca halkı da unuturlar, hakkı da! Almayınca da İran’daki rejimin el değişmesini, uyumlu ve onların menfaatlerini sağlayabilecek birilerinin iş başına gelmesini temin etmek isterler.
En son Türkiye’de oynadıkları oyun gibi: Askeri darbe! Olmazsa, Ekonomik darbe! O da olmazsa, başta Erdoğan olmakla Türkiye Cumhuriyetini köşeye sıkıştırıp, istediklerini almak!
Molla rejiminden yana değilim. Onların defalarca hapsettiği, işkence ettiği, sonunda da ülkeyi terk etmeye mecbur bıraktıkları genç bir vatandaştım.
O rejimin bir an önce yıkılmasını herkesten fazla ben isterim. Ama Güney Azerbaycanımızın milli özgürlüğünü düşününce, rejim değişiminin bizim için hiç de iyi olmayacağı kanaatine varıyorum.
Bugün dağılmaya doğru giden bir İran ve çürümekte olan bir molla rejimi var. Çürük rejim yıkılırsa, Amerika destekli, yeni nefesli ve daha akıllı bir rejimin işbaşına getirileceğinden hiç şüpheniz olmasın. Peki o zaman işimiz daha zor olmayacak mı? “İran” ve “İran halkları” için bir şeyler iyi olabilir, geçici bir demokrasi yaranabilir, ama emin olun bizim milli davamız tam 50 sene ertelenir.
Çözüm nedir?
1- Mevcut çürük rejimin olduğu gibi bakası,
2- Ülkenin dağılmaya doğru giden yolunun hızlandırılması,
3- Oradakı otuz veya abartılmış kırk milyon Türkün milli düşünce ve şuurunun zenginleştirilmesi,
4- Türkiye devletinin dahada güçlenmesi zaruretini anlayıp ve beklemek,
5- Kürtlerin “Kürdistan” bildikleri Güney Azerbaycan Türk topraklarının İran’ın parçalanacağından sonrakı durumunu şimdiden düşünüp çok ciddi planların hazırlanması. (Bu sebepten de yukarıda Türkiye devletinin güçlenmesinin bizim için en önemli şart olduğunu göstermek istiyorum).
6- Amerikanın razılığı (Onlar istemezse bu iş olmaz! Olsa da 70 sene önceki Pişeveri hükümeti gibi katliam edilir, yıkılır gider).
7- Bugün Amerikanın küçük kölesi olan Azerbaycan iktidarının Türkiye’nin, dolayısıyla bizim yanımızda olması zerureti. (Gelecekte Amerika’nın ikna oluna bilmesinde rol oynayabilecek amillerden biri gibi).
8- Güney Azerbaycan’da gerçek örgüt ve teşkilatların, daha doğrusu gerçek tek bir örgütün bir an evvel kurulması. (Bugünkü saçma sapan Facebook kahramanları, veya ülke dışında oturup TV kanallarından boş-boş konuşan sözde “liderleri”, veya eline bir paçavra alıp boyalarla bezeyip millete “bayrak” yapanları, veya İsrail’in, Amerika’nın ve suudi Arabistan’ın onuncu el memurlarının kapısında köpek gibi kuyruk sallayıp beş kuruş uman “liderleri” kastetmiyorum).
Son olaylarda İran genelinde maalesef:
– 1000 ölü,
– 5000 yaralı,
– 10000 tutuklu
Olmuştur. Tabi ki bunların içinde farklı bölgelerde yaşan Türkler de var.
Benzinin fiyat artışıyla başlayan itirazlara Amerika ve İrandaki Kürt terör örgütlerinden destek gelince olaylar büyüdü. Hemen ardınca da Güney Azerbaycan Türk milliyetçileri ve Huzistan Arapları milli özgürlük talebi amacıyla sokaklara döküldüler. Ve gerisi belli…

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest