Genel

Akmescid Ak Camii, büyük bir revizyondan sonra açıldı

6 Aralık 2019’da Akmescid’de, Ak Camii, büyük bir revizyondan sonra cami açıldı. Bina 2006 yılında inşaat edilmiştir, inşaat yaklaşık 8 yıl sürmüştür. 2018 yazında, yerel sakinlerin inisiyatifinde, dini bir binanın yakınında bir minare ortaya çıktı. Daha sonra binayı gazlaştırmaya karar verildi, çünkü soğuk mevsimde odadaki sıcaklık +2 seviyesine düştü.

Cami, 2019 yazında Oraza Bayram’dan sonra revizyon için kapatıldı ve inşaatçılar çalışmaya başladı. “Sıcak zemin” sisteminin ısıtma ekipmanlarının kurulumuyla birlikte, caminin bitişini güncellemeye ve odadaki halıyı değiştirmeye de karar verildi.

Tüm çalışmalar yerel halk ve müşterilerin bağışlarıyla gerçekleştirildi.

Tamir süresi boyunca, caminin içindeki spor salonunda toplu bir dua yapıldı.

Onardıktan sonra, Kırım Müftüsü yardımcısı Raim Gafarov, Ak-Camii’nin açılış töreninde konuştu. Kırım Müftüsü adına, Hacı Emirali Ablaev, güncellenen cami ile mahallenin sakinlerini tebrik etti ve iyi çalışmalarına aktif katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“Kim maddi, kim fiziksel, ahlaki kim, ancak Ak-Camii’nin her sakini bu iyi çalışmaya katıldı. Raim Gafarov, Birlikte bu güzelliği yapıp vatandaşlarımız için bir örnek olmasını sağladık ”dedi.

Caminin açılışında toplanan Müslümanlar bir Cuma juma namazı gerçekleştirdi. Organizatörler tüm konuklar için bir ikramiye hazırladı.

CRO DUM Kırım basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest