AşkanaGenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

Dünya Qırımtatar Derneği Qurbannı Qırımda Soyayıq

Dünya Qırımtatar Derneği Bu sene Qurbanımıznı Qırımda Soyayıq

Qurban (qurban, qurban çalma) Allah rizası içün kesile. Qurban Onıñ (Allahnıñ) ediyeleri içün minnetdarlıq bildirmek ve Onıñ merametine yaqınlaşma sebebi olaraq hızmet ete.

Muhammed Peyğamberniñ hadislerinden birinde böyle aytılğan: «Qıtmır insanlardan eñ yaramayları – qurban çalmağa kerek olıp ta, bunı yapmağan soylarıdır».

Muhammed Peyğamber Qurban bayramda eki ayvan kese edi: birisini – özü, ekincisini ise – ümmeti içün.

Qurban çalma cemiyette içtimaiy münasebetlerni idare ete, imkânları olğan insanlar Allah, cemiyet ögünde belli bir mesüliyetlik taşığanlarını, yani böyle insanlarnıñ çareleri olsa, olarnı öz maddiy hoşnutlıq içün degil de, hayırğa işletmege kerekligini hatırlata.

Qurban çalma insanlar arasında farqlılıqlarnı sile, olarnı yaqınlaştıra, aralarında birlik ve dostluqnıñ pekitilmesine yardımcı ola, çünki bayram künleri inanğan insanlar tek yaqın insanlarına degil de, qalğanlarğa qarşı da yahşı işler yapmağa, sadaqa bermege ve qurban etinden dağıtmağa aşıqalar.

Böyleliknen, çalınğan qurban inanğan insannıñ maneviy temizlenmesi yanında belli bir vaqıtqa fuqare insanlarnıñ toymasını da temin ete.

Qırım için Qurban : 175 Dolar

Kırım’da Kurban kestirmek isteyenler için irtibat:

Hesap No :

Şevket Öndüç

Halkbankası
TR07 0001 2009 5850 003V 1016 13

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest