Güncel

Aqmescitniñ baş imamı “Qartlar evi”ni ziyaret etti

Aqmescitniñ baş imamı “Qartlar evi” ziyaret etti. Müessiseniñ müdiri Pakize Abhairova ile körüşüvniñ çerçivesinde “Qartlar evi”ne kösterilecek gumanitar yardım ile bağlı bir sıra sualler muzakere etildi. Bundan da ğayrı, Muhammed İslamov ve Pakize Abhairova yanğız qalğan qartlarnıñ cenazeleri kibi müim meseleni muzakere ettiler. Aqmescitniñ baş imamı aytqanına köre, bu mesele Müftilikniñ nezareti altında bulunmaqta ve Müftilik mezkür sualde yardım etecektir.

Muhammed İslamov: “Qırım müsulmanları Diniy idaresi ve “Abdal” ritual müessisesi çette qalmaycaq, cenaze namazını keçirmek meselesinde teşkiliy işlerni boynumızğa almağa azırmız”, dep ayttı. Bundan da ğayrı, o, “Qartlar evi”niñ reberligine, Diniy İdare vekilleri müessiseni ziyaret etmege devam eteceklerini işandırdı.

Aqmescitniñ baş imamı: “Milletimiz arasında yanğız qalğan ve bu kibi yerde yaşamağa mecbur olğan qartlar bar olğanına inanmaq pek qıyın. Biz ileride de “Qartlar evi”ne destek kösterecekmiz ve qartlar özüni yanğız duymasın dep, elimizden kelgenini yapacaqmız”, – dep ayttı. Muhammed İslamov, tek öz ana-babasına degil de, diger qartlarğa, esli başlı qomşularğa, tanışlarğa, zaten qartlar yanğız qalğanda, ürmet köstermek – er bir musulmannıñ borcudır, dep qayd etti.

QMDİ matbuat hızmeti

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest