GenelGüncelKırım TarihiKültür Sanat

6 bin Kur’an-ı Kerim Türkiye’den Kırım’a ulaştı

Kırım Müslümanları Dini İdaresi, Türkiye’den gönderilen 6 bin Kur’an-ı Kerim’i teslim aldı.

İlgili kutsal kitaplar, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Seydişehir Şubesi tarafından Konya ve Seydişehir’de yaşayan hayırseverlerin ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla toplandı.

14 Şubat 2015 tarihinde Kırım’a gönderilen 6000 adet Kur’an-ı Kerim, ilk olarak Kırım’ın Rus idarecileri tarafından Kırım’a alınmadı.

mustafa sarıkamış
mustafa sarıkamış

Kırım Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış tarafından yapılan açıklamada; “Hayırseverlerden topladığımız 6000 adet Kur’an-ı Kerim’i 14 Şubat günü Kırım’daki Müslümanlara dağıtılmak üzere Kırım’a gönderdik. Kur’anlarımız Kırım Müftülüğü tarafından 6000 Müslüman Kırım Tatar aileye ücretsiz dağıtıldı. Kutsal kitaplarımız Kerç liman gümrüğüne ulaştı.

Kırım Müslümanların Dini İdaresi’nin Rusya mevzuatına göre tescil işlemlerini yapmasından ve gümrük sorunu çözüldükten sonra, Kur’an-ı Kerim’lerin Kırım’a girişine izin verildi.

Kur’an-ı Kerim’lerin, çocukların okutulması için medreselere ve Kuran kurslarının yapıldığı Kırım’ın camilerine dağıtılacağı bildirildi.

Kırım Müslümanların Dini İdaresi ve şahsen Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev, Kırım Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış başta olmak üzere Türkiye’deki tüm yardımseverlere teşekkürlerini bildirdi.

kırım kuranı kerim- zeynettin düzenli- servet çetin -mustafa balkan -mustafa sarıkamış-ibrahim sarıkamış
kırım kuranı kerim- zeynettin düzenli- servet çetin -mustafa balkan -mustafa sarıkamış-ibrahim sarıkamış

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest