GenelGüncel

Türkiye, Ukrayna’dan et ithalatında gümrük vergilerini sıfırladı

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sybiha, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin Ukrayna’dan ithal edilen etler ve canlı büyükbaş hayvanlar için 31 Aralık 2019 tarihine kadar gümrük vergisi almayacağını duyurdu.

Büyükelçi, gümrük vergilerinin canlı sığır (500 hayvana kadar), koyun ve keçi (475 hayvana kadar), taze ve soğutulmuş büyükbaş hayvan etleri (75 bin tona kadar) ve 20 bin tona kadar karkas etler için sıfırlandığı bilgisini verdi.

Ukrayna’dan Türkiye’ye sığır eti ihracatına geçen nisan ayında izin verilmişti.

Türkiye’den Ukrayna’ya gelen uzmanların ülkedeki et üretimine yönelik devlet kontrolleriyle ilgili denetimlerde bulunduğu, ayrıca Türkiye’ye et ihracatı yapmayı planlayan Ukraynalı işletmeleri denetlediği açıklanmıştı.

Kaynak : Ukraynahayat.com

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest