GenelGüncelTürk Dünyası

Türkiye Maarif Vakfı Ukrayna’da faaliyete başlayacak

Ukrayna İçişleri Bakanı Avakov, “Türkiye Maarif Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 4 Eylül’de bir protokol imzalandı. O protokol çerçevesinde Maarif Vakfı, Ukrayna da faaliyetlerine başlayacak.” dedi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna-Türkiye ikili ilişkileri ve iş birliği alanlarını AA muhabirine değerlendirdi.

FETÖ ile mücadele konusunda Ukrayna ve Türkiye arasındaki iş birliğini değerlendiren Avakov, kısa zaman önce FETÖ ile ilgili olarak Türkiye’de suçlanan iki şahsın Ukrayna’da yakalanıp Türkiye’ye iade edildiğine dikkati çekti.

Avakov, şöyle devam etti:

“Pozisyonumuz çok net. Biz her zaman Türkiye’nin yanında olacağız ve her türlü terörle mücadelesinde Türkiye’ye destek vereceğiz. Maarif Vakfı ile ilgili de güzel haberlerimiz var. Yeni bir gelişme oldu. Maarif Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 4 Eylül’de bir protokol imzalandı. O protokol çerçevesinde Maarif Vakfı, Ukrayna’da faaliyetlerine başlayacak. Mali kaynakları belirsiz olan bu FETÖ okullarının bundan sonra Maarif Vakfı’nın kontrolü altında kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Böylece en yüksek devlet seviyesinde Maarif Vakfı’nı bir alternatif olarak görüyoruz. Gülen’in paralel yapılanmasına Ukrayna’da yer yok.”

Avakov, Ukrayna’da FETÖ iltisaklı iki okulun ve bir de eğitim merkezinin tespit edildiğini belirtti.

Kaynak: AA

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest