GenelGüncel

Kırım’da Belediye Başkanı Andrey Filonov Yolsuzluktan Gözaltına Alındı

Kırım’a bağlı Evpatoria şehrinin Belediye Başkanı Andrey Filonov, usulsüzlük nedeniyle Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı.

Kırım’ın Evpatoria şehrinin Belediye Başkanı Andrey Filonov, hakkında çıkan arazileri usulsüz olarak zimmetine geçirme iddiaları nedeniyle gözaltına alındı. Filovon’u uzun süredir takip eden Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) maskeli istihbarat elemanları tarafından dün akşam saatlerinde belediye binasına baskın yapıldı. İstihbarat elemanlarına direnmeyen belediye başkanı kelepçelenip binadan çıkarılarak özel bir araca bindirildi. Ardından araçla birlikte Simferopol şehrine hareket edilerek Filonov buradaki FSB binasına götürüldü. Burada sorgusuna başlanan belediye başkanının görüntüleri Rus istihbaratı tarafından basına servis edildi.

FSB tarafından gözaltına alınarak sorguya alınan Andrey Filonov hakkındaki iddiaların çok fazla olduğu öğrenildi. 2014 yılında Kırım’ın referandum ile Rusya’ya bağlanmasından sonra Evpatoria şehrine belediye başkanlığına atanan Filonov’un görev süresinden beri 14 hektarlık bir alanı zimmetine geçirdiği veya belediyedeki konumunu kötüye kullanarak usulsüz olarak üçüncü taraflara sattığı iddia edildi. Filonov’un araziler üzerinden 35 milyon ruble dolaylarında zimmetine para geçirdiği savunulurken, belediye başkanının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya Partisi üyesi olduğu ve bu olayın açığa çıkmasından sonra bugün görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Kaynak: İHA

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest