GenelGüncel

TABİATA – DİLSİZ DOSTLARINA ve KIRIM’a AŞIK AKTİVİST CİHAN TEMEL

Yüreğinde devamlı olarak bir ezikliğinin kanat çırpınışlarında Kırım’ı hissettikçe gökyüzü olabildiğince kararır. Yeşil üniformalı, ağızları salya akıntıları içersinde, kan içici Stalin”in köpeklerinin bir gecenin sabahında kapıları kırarcasına açıyorlardı. Bu evlerinin bahçesinde yeni filizlenmeye başlamış badem ağaçlarındaki çiçeklerin isyan edercesine haykırışlarına, Cihan Temel’in o günlerde insanlarına yapılan ve günümüzde bu sefer gecelerin karanlığında evlerinden alınarak korku imparatorluğu dönüşmesine ölümüne isyanı olmaktadır…!
Cihan Temel’in her gün düşüncelerinde Kırım ve burada yaşayamaya çalışan insanları, bir hayat gibi, bir su gibi, bir güneş gibi hissetmektedir..!
Cihan Temel, çiçeklere, dilsiz dostlarımıza ve en çok ta her şeyi ile Kırım mücadelemize aşık bir aktivistir. Bu aşkını sorduklarına bunun farkına varmanın güzelliği içersinde yeri geldiğinde gözyaşı yağmurları içersinde mücadele ve hizmet için her zaman “ olunacak yerde olurum “ duruşunu sempatik tebessümleri içersinde görmek mümkündür…!
Cihan Temel ile şimdilik tanışma imkanına sahip olamadım. Sosyal medyada mükemmel bir dostluğumuz ve ağabeyliğim olduğu düşüncesindeyim.
Kırım’da geçmişte ve günümüzde zorluklar içersinde hayatlarını idame ettirmek insanlarımızın için gözyaşlarını silmeye mendiller yetmeyecek bir ruh halinle, Kırım Türkleri Tatarlarla birlikte ölmeyi, birlikte cennetin ırmaklarından akan Kevser şarabını birlikte içmeyi, Allah için insan olmanın fazilet ile her nefes alışında Kırım’lı bir yoldaşı ile çok sevdiği kesindir…!
Cihan Temel’in gülen yüzündeki güzelliği ile ruhundaki Kırım’a karşı özlem pınarı coştukça, coştuğunun kendi bile çok kere fark etmediğini sanmaktayım. Yüzündeki gül kokusu, cennetteki “ misk” kokularını andırmaktadır…!
Kırım, 1774 Kaynarca anlaşmasının ardından geçen 9 yıl sonunda Kırım Rusların işgalinin devamı olarak Kırım Türkleri için olanca ağırlığında bir ateş topuna dönüştü. Fiziki güç’ün yetmeyeceğinden bundan sonra çaresizlikler içersinde çok zorluklar içersinde kalan bu insanların özgürlük seslerini sürdürebilmeleri için birlikte mücadeleleri, dün ve bugün aynı canlılıkla devam etmektedir. Dün gözü dönmüş eli kanlı Stalin vardı, bu gün ise daha kurnaz, Türklerin asimile olmaları için uğraşan Putin ve yandaşları vardır. Bu çizgiler içersindeki Kırım mücadelesine hizmet etmekte, sınır tanımayan Cihan Temel’in heyecan dolu kalp atışlarının varlığı hissetmemek mümkün değildir…!
Hansaray’ da ki “Gözyaşı çeşmesi” Kırım Giray Han tarafından sanki karşılıksız aşkına yapılmamış, milletinin çektikleri kederler için akarken Kırım Türkleri Tatarlarının gözyaşlarını simgelemesi ile rüyalarından hüzün ile uyanmasının sebeplerinden biridir….!
Cihan Temel ve sevdiklerine sağlık, başarılar ve mutluluklar temennisiyle, çiçek bahçemden kendilerine ” renk renk Açelyeler “ Gelsin….!
İyi ki varsınız….!

münir balıca
münir balıca

Pin It on Pinterest