GenelGüncel

RAFET KARANLIK MEZARI BAŞINDA ANILDI

Başbuğ Alparslan Türkeş’in emri ile Kırım derneği kurup Avrupa’da Kırım Türklüğünin haklı davası mücadelesi veren Rafet Karanlık Almanya’da tedavi gördüğü hastanede 02. 06.2019 günü vefat etmişti.

 Hayatını Kırım başta olmak üzere Türk Milletine adayan ve bu uğurda son nefesine kadar karşılıksız mücadele eden Batı Avrupa Kırım Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Rafet Karanlık, Almanya Giessen Üniversitesi hastahanesinde uzun süredir tedavi görmekteydi. Karanlık’ın vefatı büyük üzüntü yaşatmıştı.

Merhum hayattayken yol arkadaşlığı yapan İş Adamı Mehmet Akyel ,Rafet Karanlık’ın Almanya Giessendeki mezarını ziyaret ederek Yasin’i Şerif okuyup dua etti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest