Genel

Romanya’da “13 Aralık Tatar Günü” etkinlikleri düzenlendi

Mecidiye’deki etkinliklere Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu katıldı.

Programa, Romanya’da yerleşik ve Ukrayna’dan gelen soydaşların yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinden çok sayıda Kırım Tatar kökenliler yoğun ilgi gösterdi.

Dobrucalı Tatar şairi Mehmet Niyazi’nin kabrinde Kur’an-ı Kerim okunmasıyla ve dualarla başlayan programda, Mecidiye Parkı’ndaki Atatürk ve Mehmet Niyazi büstlerine çelenk konuldu.

Kırımoğlu’na, Mecidiye Mehmet Niyazi Kültür Derneğince “Mehmet Niyazi Ödülü” verilen programda, Ukrayna’dan gelen sanatçılar ve Türkiye’den gelen halk dansları ekibi sahne aldı.

Kırımoğlu , Romanya’da yerleşik Kırım Tatar toplumunun temsilcileriyle bir araya gelerek, Romanya devleti tarafından azınlıklara tanınan geniş haklardan en iyi şekilde istifade edilmesi için Tatar toplumuna birlik çağrısında bulundu.

1917’de Kırım Halk Cumhuriyeti’nin ilan edildiği gün olan 13 Aralık tarihi, Romanya’da 2006’da kabul edilen kanunla “Romanya Tatarları Günü” olarak kutlanıyor. TRT AVAZ

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest