GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

Ramazan Kırım’da İftarını Paylaşmaktır – Mustafa Balkan

Ramazan Kırım’da İftarını Paylaşmaktır

oraza - ramazan
oraza – ramazan

Merkezi Konya-Seydişehir’de bulunan Dünya Kırım Tatar Derneği, Her Ramazan-ı Şerif ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da kardeşlerini, iftar sofralarında buluşturacak.

Kırım’da Ramazan’ın ilk günü Maturidi Kalay Medresesi’nde iftar vereceklerini belirten Dünya Kırım Tatar Derneği Genel Başkanı Mustafa Sarıkamış, yaptığı açıklamada “Ramazan, maddi ve manevi yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Ramazan aynı zamanda Kırım’da Müslüman Kırımlı Türk kardeşlerimizle iftarını paylaşarak onları sevindirmektir” diyerek şu ifadelere yer verdi: “Bu ramazan ayında ilk iftar Maturidi Qalay Medresesi’nde verilecek. Sonra Bahçesaray’da ve Kırım’ın her bölgesinde iftar safraları açılacak. Katılım ve yardım meblağı 1 kişi için 125 TL’dir. Hayırsever Konyalılar ile yardımsever hemşerilerimiz, maddî ve manevî destekleriyle bu Ramazan’da da bizleri, yoksul ve yardıma muhtaç kardeşlerini yalnız bırakmayacaklardır. Bütün hemşerilerimizi bu Ramazan’da yardımlarını Kırım’a yapmalarını bekliyor, bütün hayırseverlere teşekkür ederek Allah razı olsun diyorum.”

mustafa balkan
mustafa balkan

Bilgi İçin:

Mustafa Sarıkamış: 0542 722 3044

TR53 0001 0001 7546 7854 4150 01

oraza - ramazan
oraza – ramazan
oraza - ramazan
oraza – ramazan

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest