GenelGüncel

Oraza Bayramıñız hayırlı olsun!

Dünya Qırımtatar Dernegi Oraza Bayramınıznı hayırlay.

On bir aynıñ sultanı Ramazan bayramını hayırlaymız.

Bir ay zarfında farz olunğan orazalarmıznı tuttıq, terafih namazlarımıznı qıldıq, Quran oqup, hatimler yaptıq. Allı-taqatlı insanlarımız orazalılarğa iftar sofralarını donattılar. Bu yıli yaznıñ adden aşır sıcağına baqmadan, Allahnıñ emirini yerine ketirdik.

Ramazan bayramı – müsülmanlarnıñ ilki ve büyük bayramıdır. Bu bayram künleri oraza tutqanlar içün, umumen, bütün müsülmanlar içün quvanç ve sevinç künleridir. Ramazan bayramınıñ özüne has neşesi bar. Bayram arfesi ve bayram künü allı-taqatlı insanlar muhtaclarğa, yolcularğa, talebelerge fitir sadaqalarnı berirler, o insanlarnı da quvandırırlar. Ramazan bayramı arfesinde halqımız, adeti üzre, qoqular çıqarır, qomşularını, yaqın soy-aqrabalarına ikramlar eter. Bayramnıñ birinci künü, Bayram namazından soñ, büyüklerni ziyaret etmek, merhumlarnıñ qabirleri başında dualar oqumaq çoq güzel ananelerimizdendir.

Aziz mümünler! Cümleñizni oraza bayramnen samimiy hayırlaymız, sofralarıñızğa bereket, özleriñizge baht-saadet tileymiz. Ramazan ayında eda etken ibadetleriñizni Allah Taalâ qabul ve maqbul eylesiñ. Amin!

dünya kırım tatar derneği
dünya kırım tatar derneği

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest