GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI  ULUSLARARASI İLİMLER  AKADEMİSİ NAZIM AHMEDLİ’YE FAHRİ DOKTORA VERDİ

TÜRK  DÜNYASI  ARAŞTIRMALARI  ULUSLARARSI  İLİMLER AKADEMİSİ  GENEL  KURUL  ÜYELERİ  KARARIYLA  TÜRK DÜNYASI  EDEBİYATINA  VE  KÜLTÜRÜNE  KATKILARINDAN, TÜRKİYE – AZERBAYCAN  KARDEŞLİK   İLİŞGİLERİNİN GELİŞMESİNDEKİ  HİZMETLERİNDEN  DOLAYIAZERBAYCANDAN  SAYIN ŞAİR-YAYINCI NAZİM ŞAMİL OĞLU AHMETLİ TÜRKİYE  CUMHURİYETİ   TÜRK  DÜNYASI  ARAŞTIRMALARI  ULUSLARARSI    İLMLER  AKADEMİSİNİ FAHRİ DOKTORU  SEÇİLMİŞTİR. VERİLEN  FAHRİ  AD  ULUSLARARASI  KURALLARIN  TESBİT ETTİĞİ  TÜM HUKUKLARL KARSAMAKTADIR.

nazım ahmedli - doktora
nazım ahmedli – doktora

Nazım Şamil oğlu Ahmedli

1 Mayıs 1953’te Laçın ilçesinin Ahmedli köyünde doğdu . Ortaokulu Laçin’de bitirdi, 1971-1974 yılları arasında Şuşa Ziraat Teknik Okulu’nda okudu, 1974-1976 yılları arasında eski Sovyetler Birliği’nde askerlik yaptı . 1970’li yılların sonlarından itibaren şiirleri basında yayınlandı. 

1981 yılında Moskova’da Maksim Gorki Edebiyat Enstitüsü’nün şiir fakültesine girdi . Enstitüden mezun olduktan sonra Bakü’ye döndü ve Azerbaycan Yazarlar Birliği’nde Baş Kâtip, “Natavan” kulübünün direktörlüğü, Azerbaycan Edebi Tercüme ve Edebi İlişkiler Merkezi’nin genel yayın yönetmeni ve genel daire müdürü olarak çalıştı. 

1993-1996 yılları arasında Azerbaycan Ordusu’nda askeri gazeteci olarak görev yaptı , daha sonra Nerimanov ilçesinde Ekoloji Lisesi’nde öğretmen olarak çalıştı, ardından Bakü’deki eski Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde gazetecilik fakültesi öğretmeni ve dekan yardımcısı olarak çalıştı.

1980’li yıllarda edebiyatla tanıştı. “Ömür Boyu Aşk”, “Ruhum Senin Olsun”, “Aşk Tanrısı”, “Ben Günahkar Elçiyim” şiirleri, “Affet beni” gazeli, “Generalim” eserlerinin yazarıdır. belgesel hikâye, “Bir kızın gülümsemesi” hikâyeleri, “Mollaahmedli ve Mollaahmedlililer” (sanatsal yayıncı, etnografya).

Şiirleri düzenli olarak cumhuriyet basınında yayınlanmakta ve Rusça, Çeçence ve Almanca dillerine çevrilmektedir. N.Ahmedli Rus, İsveç, Japon edebiyatlarından dilimize tercümeler yaptı. 525 Gazetesi’nde daire başkanlığı, Azerbaycan Yazarlar Birliği Edebiyat Edebiyatı Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

2012 yılından bu yana STK sektöründe İskandinav Ülkeleri Halk Birliği ile Kültürel ve Bilimsel İlişkiler Başkanlığı görevini yürütmektedir. İskandinav ülkelerinde Azerbaycan’ın tarihi, kültürü, milli-manevi değerleri ve Karabağ ihtilafı ile ilgili hibe projeleri yürütmektedir . Askeri gazeteci olarak Birinci Karabağ Savaşı’na katılmıştır .

nazım ahmedli
nazım ahmedli

Öte Yandan Kırımınsesi Gazetesi Sahibi Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada

Pek Kıymetli insan Nazim Əhmədli şair-publisist Kırımın sesi qazetesinin Azərbaycan təmsilcisine TÜRK  DÜNYASI  ARAŞTIRMALARI  ULUSLARARSI    İLİMLER  AKADEMİSİ FAHRİ DOKTORA BERDI

 Nazim Əhmədli’nı  can-yürekten hayırlap, oña ilk evelâ sağlıq, uzun ömür ve bütün tutqan işlerinde muvafaqiyetler tileymiz.

Kırım’ın Sesi Gazetesi

nazım ahmedli - kırımınsesigazetesi
nazım ahmedli – kırımınsesigazetesi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest