GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a saldırı gerçekleşti

İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a saldırı gerçekleşti. Yunan ve Rum öğrenciler Tatar’ın konvoyunun önünü keserek ‘Türklere ve Tatar’a ölüm’ sloganı attı. Peki bu saldırı girişiminin arkasında kimler var? Doç. Dr. Emete Gözügüzelli milliyet.com.tr’ye dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. ngiltere’ye giden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sözlü saldırıya uğradı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere’nin başkenti Londra’daydı. Kings College’da konferansa giden Tatar’ın aracı Rum ve Yunan öğrenciler tarafından hedef alındı. Öğrenci grubu Tatar’ın aracının önünü kesmek istedi. Bir grup Yunan ve Rum genç pankartlar taşıdı.

Ellerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan bayrağı bulunan grup, Tatar’ın konvoyunun geçişi sırasında “Kıbrıs Rum’dur Tatar’a ölüm” ve “Türkiye Kıbrıs’tan dışarı” sloganları attı.

Tatar’a eşlik eden sivil İngiliz polisler ise saldırganları uzaklaştırdı. Yunan ve Rum öğrencilere bölgede toplanan Türk gençler karşılık verirken, Tatar için alkış sesleri yükseldi.

TATAR’DAN İLK AÇIKLAMA

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Tatar, “Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. ‘Kıbrıs Rum’dur Tatar’a ölüm’ sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağız” dedi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest