GenelGüncel

Türkmenistan’da buğday hasadı başladı

Türkmenistan’da bugday hasadı başladı. 5 Haziran tarih itibariyle ülkenin 3 vilayetinde Ahal, Lebap ve Mari vilayetlerinde aynı gün bugday hasdına strat verildi.

Bu sene ülke genelinde 690 bin hektar alana bugday ekildi. Bu araziden 1 milyon 400 bin ton bugday hasadının toplanması öngörülmektedir. Ahal vilayeti 400 bin, Mari vilayeti 345 bin ton, Lebap 310 bin ton, Daşoğuz 265 bin ton ve Balkan vilayetin 80 bin ton bugday toplayacak.

Tarım arazilerinin çoğuna özellikle yüksek verimli buğday çeşitleriyle ekildi.  Hasat döneminde 2 bin 220 biçerdöver kullanılacak. Biçerdöverler 2 vardiyada çalıştırılarak, üretilen hasadın kısa zamanda kayıpsız toplanması öngörülmektedir.

Toplanan buğday hasadı ülke genelindeki 156 depoya teslim edilecek. Bunun için 11 bin yük aracı kullanılacak.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest