Genel

Kırım’ın kalbi Seydişehir’de atacak

Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış Kırım’da yaşayan engellilere tekerlekli sandalye almak için konser düzenliyor.

Seydişehir’de bulunan Dünya Kırım Tatar Derneğinde yaptığı basın açıklaması ile bilgi veren Sarıkamış; Amacımız Kırım’da yaşayan engelli kardeşlerimize Tekerlekli sandalye alabilmek için Kırım’ın en ünlü sanatçılarını Seydişehir’de düzenleyeceğimiz ‘’Kırım’da Bir Engeli Sen Kaldır’’ konserin’de Seydişehirliler ile buluşturmak istiyoruz.’’dedi.

olcay değirmenönü-gülbüs erdogan-mustafa sarıkamış-ali taşcı

Sarıkamış; Konser için çalışmalara hız verdiklerini Gülbüs Erdoğan, Ali Taşçı, Olcay Değirmenönü den oluşan bir komite kurduklarını ifade etti. Seydişehir’deki konsere Kırım Tatar Sanatçıları Metin Batur, Mamed Cafarov ve Ayşe İbragimova sahne alacağı belirtildi. Konser 1 Kasım 2019 günü Saat 20.00 de düzenlenecek konserin gelirinin tamamı Kırımdaki engellilere Tekerlekli sandalye alımında kullanılacağı ve sandalyeler Kırım Müftülüğü tarafından teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak : seydisehirim.com

olcay değirmenönü-gülbüs erdoğan-fatih atalay-ali saylam-mustafa sarıkamış-ömer yaylalı-ali taşcı
olcay değirmenönü-gülbüs erdoğan-fatih atalay-ali saylam-mustafa sarıkamış-ömer yaylalı-ali taşcı
Metin Batur, Mamed Cafarov, Ayşe İbragimova
Metin Batur, Mamed Cafarov, Ayşe İbragimova

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest