GenelGüncel

KIRIM’DA KURBAN BAYRAMI FESTİVAL ŞEKLİNDE KUTLANIYOR

Akmescid’de, Kurban Bayramı bayramı kutlanması festival olarak gerçekleşti. Kırım’ın başkentinin merkezine yaklaşık üç bin kişi geldi.

Kırım müslümanlarının yanı sıra başkentin misafirleri ve sakinleri, Kırım Müfti Emirali Ablaev tarafından kutlandı.

“Bu tatil, birbirlerinin affedilmesi, karşılıklı anlayış dolu bir bayramdır. 30 yıldan fazla bir süredir kendi topraklarımıza döndüğümüzde, diğer inanç ve milletlerin temsilcileriyle yan yana yaşıyoruz. Ve sadece kökenimize, kültürümüze saygı gösterirsek, o zaman herkes bize saygı gösterir. Din İslam, barış, nezaket ve karşılıklı saygı dinidir. Çocuklarımız ve torunlarımızın yaşadıkları ve bu ilkelere göre takip ettikleri Yüce’ye dua ediyorum. Bu etkinliğin organizasyonuna katılan herkese şükranlarımı sunarım. Keşke barış ve uyum içinde, memleketimizin refahı, iyiliğinin, refahın, memleketimizin refahının, tüm Kırım halkının barış, istikrar, karşılıklı anlayış ve karşılıklı saygıya sahip olmamız dileğiyle ”dedi.

Tatilin en önemli özelliği Kırım Tatar Ulusal Kostümleri giymiş genç insanlardı. Eski halk geleneğine göre, tatil misafirlerine büyük sakızlardan bir şerbetle davrandılar.

Ayrı bir alanda spor tutkunları kaynıyordu. Farklı ağırlık kategorilerindeki Kuresh güreşçileri tatilin ana ödülü için savaştılar – bir koç. Kazanan sahnede bir ödül hakkı verildi. Kalan sporcular kupa, flama, teşvik ödülleri ve hediyeler aldı. Festivalin konuklarının kendileri için dekoratif ve uygulamalı sanat ve halk el sanatlarının ürünlerini seçebileceği meydanda büyük bir fuar düzenleniyordu. En küçük eğlence eğlendirdi.

Şark yemeklerinin ustaları, tatilin konuklarını lezzetli aromatik pilav ile besledi. Ustalar, her biri 100 kilogram olan beş büyük pilav kazanı hazırladı. Bu binden fazla porsiyon. Herkes için yeterli.

Etkinlik sırasında, ünlü Kırım Tatar topluluğu “Haytarma” sanatçıları tarafından misafirlerin katıldığı etkinlikte, Atesh topluluğu şenlikli bir program, Kırım Tatarı sanatçıları Halisa Ablaeva, Razie Seytablayeva, Ernes Emirasanova ve diğerlerinin gösterileriyle sevindi ve alkışlandı.

CRO DUM Kırım basın servisi

Qurban_bayram
Qurban_bayram

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest