GenelGüncel

GELEN BAYRAMLAR GEÇEN BAYRAMLARDAN DAHA BARIŞCI DAHA İYİ DAHA GÜZEL OLMALIDIR

Dünyada gelen bayramların, geçen bayramlardan daha iyi,daha güzel,daha barışcı olması için, çalışan bir erdemliler topluluğu olursa, savaş yılları barış yıllarına dönüşürler. Onlar iyilikleri özendirme ve kötülükleri önleme yolunda, bütün insanlığa ışık tutarlar. Yollarını onların ışığında görenler, yönlerini yitirmezler. Ülkelerin erdemliler topluluğu, arasında yer alanlar, dağların zirvelerinin birbirlerini gördükleri gibi, birbirlerini görürler ve birbirleriyle tanışırlar ve konuşurlar.
*
Erdemli insanlar sürekli lav püskürten yanardağlara benzerler, kalıcı barış için durmadan, düşünce ve eylem üretirler. Onların gelen yıllarının, geçen yıllarla eşit olmaması için, bütün insanlığa kazandırdıkları yeni açılımlar, yeni silahlardan çok daha önemlidir. Dünyanın erdemliler topluluğunu oluşturanlar, eserlerinin ulaştığı her ülkede, her yıl yeniden doğarlar, onların düşünce ve eylemlerinden herkes yararlanır.
*
“Bir yıl, öteki yıla benzemez”, diyen Anadolu insanının, Anadoluyu dönüştüren kültüründe, faydalı eylemi faydasız eylemden ayırarak, iki yılı birbirinden farklı kılmak, her insana yüklenmiş bir sorumluluktur. İnsanlar, kurumlar ve kuruluşlar, gelen yıllarını geçen yıllarından, daha anlamlı, daha yararlı ve daha verimli yapamıyarlarsa, dünyanın erdemlileri görevlerini yerine getirmiyorlar demektir.
*
Düzleşen dünyada ekonomik, siyasal ve kültürel hayatın omurgasını, yararlı eylemleri çoğaltmada, zararlı eylemleri azaltmada yarışanlar oluştururlar. Onlar hayatın bütün boyutlarında, iyiliklerin peşinden aslanlar gibi koşarken, kötülüklerden ceylanlar gibi kaçarlar. Onların hayatları, beşikten mezara kadar devam eden, uzun soluklu bir yarıştır. İyilikte yarışmanın olmadığı toplumlarda, gelişme olmayacağını, en güzel onlar anlatırlar.
*
Yılanlar her yıl deri değiştirmezlerse, nasıl yaşayamazlarsa, ülkeler de her yıl kendilerini yenileyemezlerse, hiç bir alanda atılım yapamazlar. Erdemliler topluluğu ülkeleri yenileyen, büyük düşünce ve eylem havuzlarına, kova kova su taşırlar, havuzdaki suyun çoğalmasından da bütün ülkeler yararlanırlar. Erdemli insanların sesi, dünyanın ortak aklının sesidir, düşünce ve eyleme, yeni boyutlar kazandırmada kimse onlarla yarışamaz.
*
Erdemliler topluluğu, kesintisiz iletişim ve etkileşim içinde, birbirleriyle yardımlaşırlar ve birbirlerinin dostlarıdır. Onların arasındaki dostluklar, kurumlar arasındaki dostluklara, kurumlar arasındaki dostluklar, ülkeler arasındaki dostluklara dönüşürler.
*
Kültürler nasıl ekonomilere yön verirlerse, erdemliler topluluğu da ülkelere yön verirler. Onların ortaya koydukları bir düşünce, ve bir eylem, bütün ülkelere, bütün kuruluşlara ve bütün insanlara, yeni kapılar açar.
*
İki yıl birbirinden farklı kılacak olanlar, erdemi uçlarda aramayan erdemliler topluluğudur.
*
Dünyanın orta kuşağını oluşturan, erdemliler kötülükte birleşmezler.

Dört bin yılda oluşan erdemlilerin ortak aklı için yol birdir.
*
İnsanlığın tarihi Kur’an erdemli olmanın yol haritasıdır.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest