GenelGüncelKırım TarihiKültür Sanat

KIRIM’DA BÜTÜN CAMİLERDE CUMA VAAZI YERİNE DEPREM İÇİN DUA EDİLDİ,YARDIM ÇAĞRISI YAPILDI

KIRIM’DA BÜTÜN CAMİLERDE CUMA VAAZI YERİNE DEPREM İÇİN DUA YAPILDI. YARDIM ÇAĞRISI YAPILDI.

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis’te büyük yıkıma yol açtı. AFAD’ın yaptığı son açıklamaya göre depremde can kaybı sayısı 20 bin 665’e yaralı sayısı ise 80 bin 88’e yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “Devletimiz kurumlarıyla, aracı gereciyle tüm imkânlarıyla vatandaşının yanındadır” dedi. Erdoğan, “Tüm bu çalışmalar için 100 milyar liralık bir kaynak tahsis ettik. Oturduğu binalar yıkılmış veya hasar görmüş vatandaşlarımıza 15 bin lira taşınma yardımı yapmaya başlıyoruz. Ev sahibi olanlar için aylık 5 bin, kiracı olanlara aylık 2 bin TL kira yardımı yapacağız.”

Öte yandan Kırım’da Cuma günü Cuma vaazı yerine Depremde zarar görenler ve depremde vefat edenler için dua yapıldı.

Kırım Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Emirali Ablayev ise “ Bütün imamlara talimat vererek Türkiyedeki asrın felaketi büyük deprem için para toplamalarını istedi. 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest