Genel

Kırım’da bayram namazı

Bugün, Müslümanların ana dini bayramlarından biri olan Kurban Bayram’a adanmış toplu bayram duaları, Kırım’ın tüm camilerinde yapıldı.

     Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev geleneksel olarak Akmescid’deki Sendikalar Kültür Sarayı’nda bayram namazı kıldı. Kırım Müftüsü yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı’nın insanları birleştiren büyük manevi değerlerden biri olduğunu ve bugün her zamankinden daha önemli ve alakalı olduğunu vurguladı. “Kurban Bayramı bereket getirir, birlik ve uyumu güçlendirir, herkeste cömertlik, merhamet ve şefkat duygusu geliştirir. Bu, üzüntüleri ve eski şikayetleri unutmamız için bir fırsattır, bu, komşumuzun omzunu yanımızda hissetmenin, destek ve bakım hissetmenin özellikle önemli olduğu zamandır. İyilik yapan bir kişi mutlaka mükafatını alacaktır ve bu nedenle birbirimize karşı daha nazik olmamız gerekiyor” dedi.

    Koronavirüs bulaşan hasta sayısının artmasıyla mevcut durumla bağlantılı olarak, namaz için toplanan Müslümanların normalden çok daha az olduğunu belirtmekte fayda var. Sosyal mesafeye ve kişisel koruyucu ekipman kullanımına dikkat edilerek namaz kılındı.

    Müftü, hutbesinde, mümin kardeşlerimizi dikkatli olmaya ve her türlü tedbire uymaya, kendilerine ve sevdiklerine dikkat etmeye davet ederek, onlara sağlık diledi ve dualarımızın Yüce Allah tarafından kabul edilmesini ve dünyanın bu dertlerden kurtulmasını umduğunu ifade etti. bu virüs.

        Hatırlayın, geçmişte olduğu gibi 2021’de de salgın nedeniyle Suudi Arabistan vatandaşı olmayan Müslümanların kutsal Mekke ve Medine’ye hac ziyareti mümkün değildi. Ancak Müftü, gelecek yıl Kırım Müslümanlarının hacca gidebileceklerini umduğunu ifade etti.

    Bayram namazının ardından Kırım genelinde kurban töreni yapılır, kurbanların etleri yoksul ve geniş ailelere, muhtaçlara, yaşlılara, yetimlere, hastalara, akrabalara, komşulara ve arkadaşlara dağıtılır.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest