Genel

DÜNYA KIRIM TATAR DERNEĞİ KIRIM’DA KURBAN KESTİRENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kurban 2021 programı kapsamında bu yıl Kırım Müslümanları Dini İdaresi (Qırım Müftülüğü) ile ortak organizasyonumuza göstermiş olduğunuz ilgiye müteşekkiriz, çok sağolun.

Bu yıl büyükbaş ve küçük baş olmak üzere kesilin kurbanlıklarımızın dağıtımında toplamda 535 ailemize kurban eti olarak ulaştırılmıştır. Ayrıca bizlere Kırım’daki kardeşlerimize verilmek üzere vermiş olduğunuz zekat ve sadakalarınız yerlerine tevdi edilmiş, hayır dualarına mazhar olunmuştur, Rabbim kabul etsin inşallah.

Bu yıl kurbanlıklarımız Kırım’da Canköy’de bulunan Maturidi İslami ilimler medresesinde Raim Gafarov hocamızın gözetiminde olmak üzere, bir kısmı’da Karasubazar’da Siyar Abdulganiyev hocamızın nezdinde kesilmiş ve dağıtımları yapılmıştır. Büyükbaş kurbanlıklarımız Usein hocamız tarafından kes Tarafımıza Kurban organizasyonu boyunca göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Bizlere destek veren halkımıza, Kurbanlıkların kesiminde, dağıtımında özveri ile çalışan Kırım Müslümanları Dini İdaresi yetkilisi Raim Gafarov hocamıza ve Siyar Abdulganiyev hocamıza ve ekiplerine, Ayrıca saygılı Kırım müftümüz Hacı Emirali Ablayev’e gösterdiği kolaylıklardan dolayı müteşekkiriz.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest