Genel

Qurban Bayramıñız Hayırlı ve Mubarek Olsun!

Dünya Qırımtatar Derneği Başqanı Mustafa Sarıkamış Mubareq Qurban Bayramını hayırlay ”Allah epiñizniñ ve bütün İslâm aleminiñ Qurban bayramını hayırlı ve mubarek qılsın!

Allahnıñ “Namaz qıl ve qurban çal” emirine boysunıp, Allahnıñ evinde toplandıq. Dünyanıñ er taraftaki millionlarca musulmannen beraber Allahnıñ uzurına keldik. Mekkede, acılıqta, yürekleri Allah sevgisinden coşqan yüz biñlerce dindaşımıznen beraber tekbirler ketirip, Qurban bayramınıñ eyecanını yaşaymız!

Bayramlar sevgi ve quvanç künleridir. Musulmanlarnıñ birlik ve beraberlik duyğuları yükselgen, qatnaşma ve yardımlaşmanıñ meydanğa kelgen vaqıtlarıdır. Er halqnıñ özüne köre milliy ve diniy bayramları bar. İşte, bugün, bütün dünyadaki musulmanlarnen beraber, Allah bizge bahşış etken eki hayırlı bayramdan birisi – Qurban bayramını qarşılamaqtamız.

Qurban bayramnı qarşılacaqmız ve tantiminen qayd etecekmiz! Qurban bayramı halqımızğa ve bütün musulman dunyasına hayırlı olsun. Başta Qırımda çalınacak Qurbanlarımıznı ve bütün Qurbanlarnı Allah Qabul etsin
Allah yapqan ibadetleriñiz, çalgan qurbanlarımıznı, qılğan namazlarınıznı , samimiy dualarıñızı qabul etsin. Bayram sofraları kibi ömrüñiz bol ve bereketli olsun, evleriñizge baht-seadet, barlıq bağışlasın ve nur sepsin. Allah başqa Qurbanlarnı körmek epimizge qısmet etsin, yaş nesilniñ kelecegi parlaq ve güzel olsun.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest