GenelGüncel

Kırım çocuklar, sürücüler ve emekliler için ciddi kısıtlamalar getirildi

COVID-19’un yayılma tehdidi nedeniyle, Kırım yetkilileri çocuklar, toplu taşıma sürücüleri ve ayrıca emekliler üzerinde ciddi kısıtlamalar getirilmesini önerdi. Bu, bugün koronavirüsün önlenmesi için operasyonel merkezin bir toplantısında tartışıldı.

Süpermarketlerin reşit olmayanlarla kısıtlanmasına karar verildi. İhlal edenler polis memurları tarafından belirlenecek ve ebeveynleri idari sorumluluğa getirilecek.

Toplu taşıma araçları sürücüleri maskelerde çalışmaya zorlandı. Bu gereklilik taksi şoförleri için geçerlidir. Tedbirlere uyulmazsa trafik polisi idari protokoller hazırlar.

Ayrıca, toplu taşıma araçlarında yolcu akışını azaltmak için Kırım’da indirimli ücret iptal edilecektir.

Buna ek olarak, Kırım’da bakkal hariç tüm dükkanlar kapalı.

Hastaneler artık sadece acil ihtiyaç halinde ziyaret edilebilir. Bu karar, hastaların kliniklerde kalabalık olmaması ve aynı zamanda doktorların çalışmalarından rahatsız olmaması için verildi. Yakında, doktorlar evde hastaları muayene edebilecekler. Bunun için Sağlık Bakanlığı şu anda sorunu araçlarla çözüyor.

Koğuşlarına ve gönüllülerine koordineli olmayan ziyaretleri sınırlandırmayı istediler: bundan böyle, sadece sosyal hizmet uzmanlarının zorluklarını tekrarlamayan uygulamalarda “misafirlere” gidebilirsiniz.

Ayrıca, diğer varlıklardan ve yabancılardan Ruslarla çalışan sanatoryum komplekslerinin çalışmalarını sınırlaması talimatı verildi. Yerleşim ancak koronavirüs için negatif sonuç veren bir sertifika varsa mümkün olacaktır. Aynı zamanda, bazı sanatoryum-resort kompleksleri Moskova ve bölgeden gelen ziyaretçilere gelmeyi geçici olarak reddetti ve rezervasyonun aktarıldığını bildirdi – Kırım hükümeti önlemleri onayladı.

Kırım’da yedi koronavirüs enfeksiyonu vakası olduğu, 1523 kişi tıbbi gözetim altında ve 1467 kişi dinamik gözetim altında deniliyor.

Kırım’da zatürreden dolayı binin üzerinde insan hastaneye kaldırıldı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest