GenelGüncel

Kemal Karpat Vasiyeti gereği cenazesi Türkiye’de defnedilecek

Kırım Tatar Tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat hayatını kaybetti. Tarih alanında önemli çalışmalara imza atan Kemal Karpat Wisconsin hastanesinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği haberi sevenlerini yasa boğdu. Cumhurbaşkanlığından da Kemal Karpat’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili bir açıklama yapıldı. Kemal Karpat, Orta Asya Çalışmaları Derneğinin kurucu başkanlığından sonra Wisconsin Üniversitesi Orta Asya Çalışmaları Programı’nın da koordinatörlüğünü yapmıştı.

Cumhurbaşkanlığından da Kemal Karpat’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada tarihçi, yazar Kemal Karpat’ın 96 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Kalın, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“İlim ve fikir dünyamızın mümtaz şahsiyetlerinden Kemal Karpat Hoca, 96 yaşında Hakk’a yürüdü. Geride yüzlerce eser, talebe ve hatıra bıraktı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Vasiyeti gereği cenazesi Türkiye’de defnedilecektir.”

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest