GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Kanuni Sultan Süleymanın Cenaze Töreni – Nuray Bilgili

Kanuni Sultan Süleymanın Cenaze Töreni..

nuray bilgili
nuray bilgili

Çok değerli Emel Esin’e göre Atın, Alp’lar ve Beylerle olan beraberliğini Ölüm bile bozamazdı. Göktürk Alpları Atları ile birlikte gömülürdü. Türk Fatihlerinden Karaca Ahmet ve Çanakkale Boğazını ilk geçen Aleaddin Paşa atlarıyla birlikte gömülmüş..

4. Murat’ın cenazesinde kendi atları, eyerleri ters yerleştirilmiş şekilde yürütülmüş..2. Osmanın çok sevdiği atı “Sisli Kır”, Üsküdar sarayının bahçesindeki Türbeye yalnız gömülmüş..Daha sonraki dönemlerde Padişahların atları cenaze merasiminde boş olarak padişaha eşlik edermiş.

Bu minyatürde de Kanuninin Atı boş olarak yürütülüyor ve atların kuyrukları yas alameti olarak düğümlenmiş..Bir de Cenaze arabasının içindeki Tabutun üstündeki kavuk. Sanırım Padişahın kavuğu..

Kanuni Sultan Süleymanın Cenaze Töreni
Kanuni Sultan Süleymanın Cenaze Töreni

Nuray Bilgili..

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest