GenelGüncelKültür Sanat

İftar duası

Mubarek Ramazan ayı er keske hayırlı olsun, sayğılı oquyıcılarımız! Bilgenimiz kibi, hadiste Peyğamberimiz böyle buyurdı: “Bir musulman içün eki eñ quvançlı an bar, birisi – iftar zamanı, ekincisi ise, – Allahqa qavuşqanı zamandır”. İftar – Yüce Rabbimiz dualarımıznı qabul etken vaqıttır. Onıñ içün orazamıznı açmadan evel iftar duasını oqumaq kerek. Keliñiz, bu duanen daa yaqın tanış olayıq:
اَللّٰهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَ بِكَ آمَنْتُ وَ عَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَ عَلَى رِزْقِكَ أَفْطَرْتُ وَ صَوْمِ
الْغَدِ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ نَوَيْتُ فَاغْفِرْ لِي مَا قَدَّمْتُ وَ مَا أَخَّرْتُ
[Allahummme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu ve alâ rızqıke eftartu ve savmi’l-ğadi min şehri ramadane neveytu. Feğfirli ma qaddemtu ve ma ahhartu].
Manası: “Ey, Allahım, Seniñ rizañ içün oraza tuttım, Saña inandım, Saña sığındım, Seniñ rızqıñnen orazamnı açtım. Ve Ramazan ayındaki yarınki künniñ orazasına niyet ettim. Menim keçmiş ve kelecek günahlarımnı bağışla”. Rabbimiz, bütün tutqan orazalarımıznı qabul etsin, inşaallah!

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest