GenelGüncel

GIDA YARDIM KOLİLERİ İÇİN VATAN KIRIM’DAN TEŞEKKÜR

Dünya Kırım Tatar Derneği ve Kırım Müslümanları Dini İdaresi ile birlikte, Vatan Kırım’da soydaşlarımıza dağıtılmak üzere düzenlenen ” Kırım’a bir Ramazan koliside sen bağışla” organizasyonuna Seydişehir Müftüsü Adem Bebek’te destek verdi.

Müftü Adem Bebek’in hediyesi Kırım’a ulaştırıldı.

Öte yandan Dünya Kırım Tatar Derneğinin organize ettiği Kırım’a bir Gıda koliside sen bağışla kampanyasına Türkiyeden  Yurt dışından büyük  destek geldi. Fitre,Zekat ve Gıda Yardım kolileri Kırım Müftülüğü ve Kırımda yaşayan Sosyal aktivistler tarafından dağıtıldı.

Bu organizasyona maddi ve mavevi destek verenlerin listesini  kamu oyu ile paylaşacağız.

Konu ile ilğili açıklama yapan Kırım Müslümanları Dairesi Başkanı Emirali Ablayev ‘’ Dünya Kırım Tatar Derneğinin organizasyonu için Başkan Mustafa Sarıkamış’a, Başkan vekili Şevket Öndüç’e Özellikle Seydişehir Müftüsü Adem Bebek Hocamıza, Kampanyaya katılan tüm soydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.dedi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest