GenelTürk Dünyası

Ganire Paşayeva vefat etti

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Paşayeva’nın yardımcısı Elbey Badirov, milletvekilinin komaya girdiğini ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesi’ne sevk edildiğini açıklamıştı. Bir süredir tedavisi devam eden Paşayeva’dan acı haber geldi.

Geçtiğimiz günlerde Paşeyevan’ın sağlık durumuna ilişkin konuşan Fulya Öztürk şunları söylemişti: Ganire Paşayeva, Türk dünyası için önemli bir isim. Şimdi şöyle oluyor, durumu çok ciddi, yoğun bakımda. Öldü haberleri geldi bu haber yalan. Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3’e doğru bir anda tansiyonu 4’e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik.’

Paşayeva, bir süredir verdiği hayat mücadelesini kaybetti. Azerbaycanlı milletvekilinin bir süredir komad aolduğu biliniyordu.

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva’nın komaya girdiğinin duyurulmasının ardından birçok kişi Ganire Paşayeva’nın kim olduğunu araştırmaya başladı.

Ganire Paşayeva, Azerbaycan Millî Meclisi’nin 3., 4., 5., 6. dönem milletvekili olan Azeri hukukçu, hekim, gazeteci, yazar ve siyasetçidir. 

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975’te Azerbaycan’ın Tovuz rayonunda doğdu. Babası, Azerbaycan’ın bağımsızlığı için mücadele eden bir siyasetçi olan Eldar Paşayev’di. Annesi ise bir öğretmendi.

Paşayeva, ilk ve orta öğrenimini Tovuz’da tamamladı. Daha sonra, Bakü Devlet Üniversitesi’nde hukuk ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde tıp okudu.

Gazetecilik ve sunuculuk yaptıktan sonra, 2005 yılında Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi’ne girdi.

Paşayeva, Azerbaycan Millî Meclisi Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu’nun üyesi, Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu’nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları’nın üyesidir.

Paşayeva, evli ve iki çocuk annesidir.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest