GenelGüncelKültür Sanat

KIRIM’LI MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYIN!

Kur’an ayı olan Ramazan, aynı zaman da Müslümanların birbirleriyle yardımlaştığı, paylaştığı, hayırsever insanlarımızın mallarından harcama yaptığı, yâni veren el olarak hem malını hem de gönlünü infak etmek üzere kardeşlerine uzattığı bir mübarek aydır.

Cenab-ı Hakk bize, sebeplere sarılmamızı, olgun bir iman ile çalışmamızı ve bunları yapabilmek için de Allah yolunda infak ve yardımı en birinci sebeplerden birini teşkil ettiğini bize Kur’an-ı Kerim’inde bildiriyor. Bu sebeple Kırım’daki Müslüman kardeşlerimize, fitre ve zekatlarınızı gönderebilir ve Kırım’a 100 TL’lik kolilerden bağışlayabilirsiniz.

Koronavirüs gerekçesiyle Kırım’da sıkı tedbirler uygulanmakta. İnanın sizin, Dünya Kırım Tatar Derneği aracılığıyla gönderdiğiniz koliler Kırımlı aileleere ulaştığında teşekkür ederek gözyaşı döküyorlar. Kırım Türk halkı, yâni soydaş ve dindaşlarımız sıkıntıda. Dernek başkanımız Mustafa Sarıkamış, bu sıkıntının giderilmesi için “Lütfen bu sene yardımlarınızı Kırım’a gönderelim. Kırım’daki yoksul kardeşlerimize yardım edelim. Onların sevinçlerine ve göz yaşlarına ortak olalım” diyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest