GenelGüncel

Fevzi Yakubov vefat etti

Qırım Müendislik ve Pedagogika Universiteti, Aqmescit şeerindeki universitetlerden biridir. Universitet Qırım içün pedagogika, müendislik ve ilim saasında mütehassıslar yetiştire.

Universitet Qırım Muhtar Cumhuriyeti Nazirler Şurasınıñ emri ile 1993 senesinde quruldı ve 1994 senesinde aliy oquv faaliyetlerini başladı. Universitetniñ qurucısı Prof. Dr. Fevzi Yaqubov ilk ünivesitet rektorlıqnı devam ettirdı. Bugün uzaqtan oquğanlar ile beraber universitette 7 biñden ziyade talebe tasil ala. Derslerni 300 ziyade alim keçire.

fevzi yakubov
fevzi yakubov

Qırım’da yıllar devamında qırımtatar halqınıñ ilim qalqınmasında hisse olğan Qırım Mühendislik-pedagofika üniversitetniñ teşkilatçısı ve ilk rektörü Fevzi Yakubov’nıñ ağır hastalıqtan vefat etkeni haqqında haber keldi.

Fevzi Yakubov ilim insanı olaraq her zaman qırımtatar Nobel mukafatına layıq olğanını arzulay edi. Merhumğa Allah’tan rahmet yaqınlarına başsağlığı ve sabır tileymiz.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest