GenelGüncel

KIRIM’DA ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM

Kırım İçin Tekerlekli Sandalye İhtiyacı Var

Dünya Kırım Tatar Derneği Genel Başkan Vekili Şevket Öndüç Kurban kesimi için Kırım’a gitti. Bir taraftan Kurban kesimleri yapılırken diğer taraftan da et dağıtımı yapıldı.

Şevket Öndüç yaptığı açıklamada ‘’Kırım’da soydaşlarımıza bize vekalet edilen Kurban etlerini ulaştırırken ailelerle sohbet etme imkanı gördüm.

Kırım’da spastik engelli ve diğer engelli kardeşlerimizi görünce gözlerime inanamadım. Şok oldum bu devirde 1 tekerlekli sandalye ile hayata tutunacak olan engellileri gördüm.

Bu durumu hemen Kırım Müftülüğümüz ve Kırımdaki gönüllü kardeşlerimizle paylaştıktan sonra Derneğimizde bu olaya acil çözüm gerektiği kanaatine vardık.

Dünya Kırım Tatar Derneği yönetim kurulu aldığı kararla Dünya genelinde  ‘’KIRIM’DA ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM’’ kampanyası başlatmaya karar verdik.

Yurt içinden ve Yurt dışından Kırımda engelli kardeşlerimiz için Tekerlekli sandalye ve ailelere yardım için

Mustafa Sarıkamış : 05427223044

Şevket Öndüç           05551780083

Öte yandan Dünya Kırım Tatar Derneği Başkan vekili Şevket Öndüç yaptığı açıklamada ” Öncelikle bilmeliyiz ki, bu ballar bizim ballarımız. Onlarga kol tutmak bizler için insanlık görevi olduğunu düşündüğüm için bu kampanyayı destekliyorum. Bu kampanyanın organize edilmesi için sayın Başkan ve yönetim kurulu üyelerimize anlatan, Lemara Selendili hocamı Kırım’da ziyaret ederek neler yapabiliriz diye bir yol haritası çizen benim. Çünki orda…Kırımda bu ballarla göz göze gelen benim…isteyen arkadaşlarla fotoğraf ve videoları paylaşırım, kol uzatmaları için…engelleri kaldırmak için…bu kampanyaya bir engelli arabası alarak ilk katılımı sağlıyorum. Lütfen etrafınızdakilerle birleşin bir katkıda bizden diyelim…

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest