GenelGüncelKültür Sanat

Dünya Qırımtatar Derneği, Qırım Müftiliği,Qalay medresesiniñ eñ güzel oquğan qız talebelerini taqdirledi

İmam Maturidiy adına Qalay islâmiy ilimler medresesiniñ doquz eñ güzel oquğan qız talebesi, muvafaqiyetli oquvlarınıñ mukâfatı olaraq, Aqmescitke kezintige alıp barıldı. Olar “Meganom” ticariy merkezinde yerleşken “Buztaylaq”-qa barıp eglendiler.

“Talebelerimiz bugünni tolu ve zevqlı şekilde keçirdiler. Kezintini pek begendiler. Oquv yurtumıznıñ eñ yahşı oquğan talebelerini böyle kezintilernen taqdir etmek artıq ananemizge çevirildi”, – qayd etti medreseniñ tahsil-terbiye işleri boyunca müdir muavini Ayşe Lümanova.

Bundan da ğayrı, qızlar “Hazine” tükânını ziyaret etip, mında ananeviy qırımtatar nağışçılığı, ameliy sanat eserleri ve qırımtatar ressamlarınıñ işlerinen tanış oldılar. Bu güzel künni ocalar ve talebeler “Şeñ” qavehanesiniñ sıcaq müitinde yekünlediler.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest