GenelGüncelKırım TarihiKültür SanatTürk Dünyası

Dünya Kırım Tatar Derneği başkanı Mustafa Sarıkamış, “Kırım meselesinin çözümünde bizim irademiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafındadır

Sarıkamış’tan Latif Selvi’ye teşekkür

  • Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış, Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi’ye Kırım dâvasına yaptığı katkılarından dolayı Kırım bayrağı ve çini tabak hediye ederek teşekkür etti.

Dünya Kırım Tatar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıkamış, Konya STK Platformu Eski Başkanı ve Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi’ye Kırım dâvası ile Kırım Türklerine yaptığı manevi katkılarından dolayı Kırım Bayrağı ile çini tabak armağan etti.

Konya STK Platformu Salonu’nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Dünya Kırım Tatar Derneği başkanı Mustafa Sarıkamış, “Kırım’ın hürriyetine kavuşması ve Kırım meselesinin çözümü noktasında bizim irademiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafındadır” dedi. Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmeden önce 2014 yılında Kayalı Park’ta düzenlenen açık hava mitingine, dönemin Konya STK Platformu Başkanı Latif Selvi’nin büyük destek verdiğini hatırlatarak “Kırım işgal edilemez. Kırım Müslüman Türk toprağıdır, diye haykırdık. 1783’ten beri Kırım Müslüman Türk toprağı olmasına rağmen sürekli işgal altında. İşgal edilirken öncelikli olarak dilimiz ve dinimiz yok edilmeye çalışıldı. En büyük soykırım 18 Mayıs 1944’te yaşandı. Sürgüne gönderilen 295 bin kişi vagonlarda hayatlarını kaybetti. 1240 camimizden sadece 30’u ayakta kaldı. Ruslar bütün camilerimizi, medreselerimizi ahıra, depolara çevirdiler. Ayrıca 2015 yılında Kırım’a 6 bin adet Kur’an-ı Kerim gönderdik. Bu konuda maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen dönemin Selçuklu ve Meram belediye başkanları ile Latif Selvi Bey’e teşekkür ederim. Allah rızası için ve Allah yoluna hizmet edenlerin önü her zaman açılıyor. Dünya Kırım Tatar Derneği olarak hedefimiz, zat-ıâlîlerini Meclis’e göndermek. Ayrıca Kırım Müftüsü Ablayev’in selamlarını iletirim” dedi.  

KIRMIZI ÇİZGİMİZ KIRIM’IN ÖZGÜRLEŞMESİ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da kısa konuşmasında, “İnşallah bu seçimler sadece Türkiye için değil, bütün dünya için bir dönüm noktası olacak. Bugün Türkiye’de insanlar nasıl bir beklenti içindeyse bütün dünyada da mazlum milletlerin hepsi şu anda beklenti içerisinde. TC. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde Türkiye artık kabuklarını kırdı. Dünya Kırım Tatar Derneğine teşekkür ediyorum” dedi. 28. Dönem Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi ise, şu ifadelere yer verdi: “Kırımlı kardeşlerimiz için yaptıklarımız kendi görevimiz. Orada yaşanan olumsuzlukların hepsinin muhatabı biziz. Kırım bizim çok özel bir coğrafyamız. Osmanlı’nın varisi olan bir coğrafyamız. İnşallah Kırım özgürleştirilinceye kadar mücadelemiz sürecek. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu mücadelede asla geri adım atmayız. Bizim kırmızı çizgimiz Kırım’ın özgürleşmesidir. Ve Rus işgalini reddediyoruz dedik. Sonuna kadar da bu mücadele devam edecek. Bu irade olduktan sonra Kırım özgürleşecektir. Özgürlük kutlamalarını da orada birlikte gerçekleştireceğiz inşallah.”

Konuşmalardan sonra Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış, 28. Dönem Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi’ye teşekkür ederek Kırım bayrağıyla birlikte çini tabak hediye etti. Törene Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya STK Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, İcra Kurulu Üyesi Şenol Metin, Dünya Kırım Tatar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Zeynettin Düzenli ve Mustafa Balkan katıldı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest