GenelGüncelTürk Dünyası

Çin zulmü her geçen gün artıyor

Müslüman Türk toplumunu asimile etmek amacıyla her türlü zulmün altına imza atan, milyonlarca insana toplama kamplarında işkence eden, yüzlerce yıllık camileri yıkan, her türlü teknolojik imkanı kullanarak Doğu Türkistanlı Müslümanların hayatını zindana çeviren Çin yönetiminin son uygulaması para ödüllü ‘casusluk formu’ oldu.

“Para ödüllü casusluk formu”

Akit’in ulaştığı bilgilere göre Doğu Türkistan’ın Korla Bölgesinin Çerçen ilçesinde 3 binden fazla insana form dağıtılarak dini ve milli faaliyete katılanların formlara yazılması ve ihbarların değerlendirilmesinin ardından gerekli görülen kişilere para ödülü verileceği bildirildi. Müslüman toplumu asimile ederek mankurtlaştırmak isteyen Çin yönetimi devreye soktuğu para ödüllü ‘casusluk formu’ uygulaması ile zor şartlar altında bir arada durmaya çalışan Doğu Türkistan toplumunu bölmek istiyor.

Hacı Buvi Hadiçe için gıyabi cenaze namazı kılındı

Doğu Türkistan’da Çin toplama kamplarında şehit edilen Hacı Buvi Hadiçeiçin Hacı Bayram Camii’nde cuma namazını müteakiben gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına açıklamalarda bulunan Tayyar Tercan, “Sadece Müslüman oldukları için katledilen zulme uğrayan asimilasyon için her türlü işkenceye maruz bırakılan Müslümanların yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Doğu Türkistan’da yaşanan zulümleri dünyaya duyurmak için çabalayan Haci Buvi Hadiçe’nin zalim Çin kamplarında vefat ettiğini öğrendik. Çin’in toplama kampında olduğu için cenazeyi kaldıracak erkek yok. Müslüman Türke uygulanan zulümlerden sadece birisi” ifadelerini kullandı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest