GenelGüncel

ASALA’nın eski avukatı Deveciyan Koronavirüs’ten öldü

Sənan Qılıncarslan Qacar / Azerbaycan

Fransa’da eski bakan ve terör örgütü ASALA’nın eski avukatlarından Ermeni asıllı Patrick Deveciyan, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Deveciyan’a 25 Mart Çarşamba günü Koronavirüs teşhisi konulmuş ve hastanede tedavi altına alınmıştı.

Fransa’nın eski bakanlarından terör örgütü ASALA’nın eski avukatı Ermeni asıllı 75 yaşındaki Patrick Deveciyan, Cumartesiyi Pazar’a bağlayan gece, yakalandığı Koronavirüs nedeniyle öldü.

DEVECİYAN KİMDİR?

Patrick Deveciyan, 1981 yılında Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’nu basıp güvenlik görevlisi Cemal Özen’i öldüren ve Muavin konsolos Kaya İnal’ı yaralayan Ermeni terör örgütü ASALA militanlarının avukatlığını üstlenmişti.

Fransa eski cumhurbaşkanlarından Jacques Chirac döneminde de bakan olarak görev yapan Patrick Deveciyan, Antony’de uzun yıllar belediye başkanlığı görevini yürütmüştü.

ASALA TERÖR ÖRGÜTÜ

Türkiye’ye karşı terör yoluyla savaşma amacını taşıyan ilk Ermeni terör örgütü ASALA 1975’te kuruldu. ASALA dünyanın en korkunç terör saldırılarını gerçekleştiren terör örgütlerinden biridir. 1970’li yıllarda çeşitli ülkelerdeki Türk diplomatlarına düzenledikleri suikastlerle seslerini duyurdular. Birçok vatan evladı bu kanlı terör örgütünün saldırılarıyla şehit düştü.

Eli kanlı terör örgütü ASALA’nın avukatlığını yapan Patrick Deveciyan’ın cehennemde ateşi bol olsun.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest