GenelGüncel

Akmescid’de elifbe uzmanı bayramı düzenlendi!

Akmescid’de, Kırımlı Müslümanların Manevi İdaresi ve Sevastopol şehrinin Yany Baar (Yeni Bahar) projesinin bir parçası olarak, Arap alfabesinin çalışmasını tamamlamak için festival etkinliği düzenlendi. 3-6 yaş arası küçük çocuklar üç ay boyunca Arap alfabesini öğrendiler ve duaları ezberlediler.

Tatil için çocuklar, sınıfta kazandıkları bilgiyi gösterdikleri şiirler, ilyakhlar, dini sahneler, yani günlük dualar – evin girişinde, uyandıktan sonra, evden çıkışta, vb.) Hazırladılar.

Tüm çocuklar yüksek düzeyde bilgi gösterdi, öğretmenlerini ve ebeveynlerini memnun etti. Her birine Elifbe Alimi Onur Madalyası (Elifbe Uzmanı) verildi.

Ayrıca, İngilizce drama klübüne katılan çocuklar, danışmanları ile birlikte, Turnip için bir İngilizce taslağı hazırladılar.

Tatilin sonunda, mevcut ebeveynler arasında Yany Baar logolu bir saatin çekilişi düzenlendi – dört yaşına kadar olan projenin ana ödülü.

Kırım Müftüsü, Hacı Emirali Ablaev adına, çocuklar ve ebeveynleri, Kırım Müftüsü Yardımcısı Esadullah Bairov tarafından kutlandı. Manevi değerlerin, din sevgisinin, ana dilin, vatanın, ebeveynlere saygının çocuklukta kesin olarak atıldığını ve bugün bu çocukların ebeveynlerinin geleceği için sakin olabileceğini belirtti.

Etkinlik boyunca, Peygamber’in doğum günü olan Haham El-Aval’a olan bağlılıkları da duyuldu. Çocuklar, Hz. Peygamber’in sahip olduğu manevi niteliklerden, dürüstlüğünden, alçakgönüllülüğünden, cömertliğinden, davranışlarından, nasıl göründüğünden, sevdiğinden, çocuklara nasıl davrandığından bahsetti. Etkinliğin sonunda çocuklar (gerçekleştirilen) bir salawat okudular ve her anneye bir hediye olarak bir peygamberin sevdiği bir çiçek verildi. Çocuklar için organizatörler “tatlı bir masa” düzenlediler.

CRO DUM Kırım basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest