GenelGüncel

3 Aralık Dünya Engelliler gününde Kırım’da Bir Engeli Sen Kaldır

3 Aralık Dünya Engelliler günü ! Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak uluslararası bir gün kabul edilmiştir.Bu önemli günde dünyanın her yerinde organizasyonlar düzenlenerek maddi ve manevi olarak yardımlarda bulunulur.

Dünya Kırım Tatar Derneği tarafından yapılan açıklamada Kırım İçin Tekerlekli Sandalye İhtiyacı Var. Bu ihtiyacı gidermek için Dünya genelinde kampanya başlattık. Bir tekerlekli sandalye veya bir örümcek sandalye ile hayata tutunacak Kırım Tatar halkı var. Kırım için kol uzatmanızı istiyoruz. Bu kardeşlerimizi hayata tutundurmak insani görevdir.

Dünya Kırım Tatar Derneğinin başlatmış olduğu ‘’KIRIM’DA ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM’’ kampanyası 3 Aralık Dünya Engelliler gününe kadar devam edecektir.

engelsiz bir Kırım için biz varız siz varmısınız
3 Aralık Dünya Engelliler günü

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu, bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetileri çeşitli derecelerde kaybetme ve normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanır. Engelli bireyleri anlayabilmek, onların gözünden hayata bakabilmek ve gündelik hayatta karşılaştıkları sorunları aşma çabalarının farkına varabilmek oldukça büyük bir öneme sahiptir. Uluslararası Engelliler Günü’nün amacı, engeli olan insanları daha iyi anlamayı, engellilerin hakları konusunda farkındalığı arttırmayı ve hayatın her alanına engelli insanları entegre etmenin sosyal, kültürel, ekonomik ve politik açıdan faydalarının farkında olmayı teşvik etmektir. Bu farkındalık sadece fiziksel ya da bilişsel engellerle ilgili değildir, aynı zamanda otizmden multiple skleroza kadar hastalıklarla ilgili engel durumlarını da kapsar.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest