GenelGüncelKültür Sanat

AĞLAYA AĞLAYA GÖZLERİ GÖRMEYEN KART ANAY

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış ve Genel Başkan Vekili Şevket Öndüç yaptıkları açıklamada ”Dünya Kırım Tatar Derneği, Kırım Müslümanları Dini İdaresi ile birlikte Vatan Kırım’daki soydaşlarımıza dağıtılmak üzere düzenlediği “Kırım’a bir koli’de sen bağışla” kampanyamıza göstermiş olduğunuz ilgi Kırım’daki soydaşlarımızın duaları ve sevinçleri ile karşılanmıştır. Bu yardımlar Kırım’da 228 ailemize Erzak kolisi, fitre ve zekatlar olarak dağıtılmıştır. Kampanyamıza ilgi gösteren halkımıza teşekkür ediyoruz.. Allah hepinizden razı olsun, yapmış olduğunuz yardımları kabul ve makbul eylesin.

Yardımlarınızı ulaştırdığımız kart anay sürgünlük yıllarını ve yaşadığı zulümleri anlattı. Aglaya Aglaya gözleri görmeyen Kart anamızga bize verilen emanetleri teslim ettik. Kart anamızın kısa yaşam öyküsü:

https://www.youtube.com/watch?v=JHqcvWKUupg
kart anay
kart anay

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest