GenelGüncel

MUSTAFA SARIKAMIŞ KIRIMINSESİ GAZETESİ ÇIKARMAKTAN SUÇLU BULUNDU, İHRAÇ EDİLDİ

25 yıldır Seydişehir Kırım Derneğinin kurucu Başkanı daha sonrada Dernek başkanlığını yürütmekte olan Mustafa Sarıkamış Merkezi Ankara’da bulunan Kırım Derneğinin internet sayfasında yer alan  haberde görevden alındığı açıklanmıştı.

Kırım Vakfı mütevelli Heyeti üyesi, Kırımınsesi Medya grup başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada:

“Seydişehir Kırım Derneği başta Kırım olmak üzere bütün dünyada tanınır hale gelmişti. Büyük düşünür fikir adamı İsmail Bey Gaspıralı’nın yolundan giderek Kırım Tatar dilinde aylık gazete çıkartıp Bütün Dünyada isteyenlere ücretsiz gönderdik. Türkiye’de tek Kırım Tatar dili ile yayın yapan www.kiriminsesigazetesi.com hizmetinizdedir.

Kırımla ilişkilerimizi sürekli canlı tuttuk. Kurumun başındaki insanı sevmeyebilirsiniz ancak o kurum Kırım Tatarlarına hizmet ediyorsa o kurumla ilişki devam ettirilmesi felsefesinden hareket ettik.

Merkezi Ukrayna’da bulunan Dünya Tatar Kongresi yönetim kurulu toplantısında hakkımızda alınan İHRAÇ kararına saygı gösterdik. Bu insanlarla Kırım davasına zerre kadar katlıda bulunamayacağımıza inandığımız için dava açmadık.

Kırım davası bizim ve ekibimizde bulunanlar çileye hazır olanların davasıdır. Lüks Otellerde, masalarda, Dünyayı dernek kanalı ile gezeceğini zannedenler bize katılmasınlar.

Biz Kırım Tatarlarının vatanı KIRIMDIR inancı ile hareket ediyoruz.

Kırım Tatar Milli Meselesinin Amerika, Rusya, Almanya, Ukrayna da çözüleceğine inanmıyoruz. Biz Dünyada Kırım Tatarının en fazla yaşadığı AK TOPRAKLAR olan Türkiye’de çözüleceğine inanıyoruz. Güçlü Türk Devletinin daha önce olduğu gibi yinede Kırım Tatarlarının Kırımda yaşam haklarına saygı duyup bunu desteklediğine inanıyoruz. Bizim irademiz Türkiye Devleti tarafındadır.

Her şeyde bir hayır aramak gerek.

Genel Kurula katılan 18 kişinin imzası ve oy birliği ile kabul edilmiş. Zalimlerin ihracı olmasaydı Dünya Kırım Tatar Derneğinin Kırımda Gıda kolisi dağıtımı olmayacaktı. İftar verilmeyecekti. Kurban kesilmeyecekti. Kırımda engelliler için tekerlekli sandalye gönderilemeyecekti. Kırıma yine Kuranı kerim gönderilemiyecek zorluk çıkartacaklardı. Kievde kurdukları YE İç GEZ ( Dünya Qırım Tatar Kongresi-World Congress of Crimean Tatars) toplantılarına Aile boyu ve Muhbirleri ile katılamıyacaklardı.

 VATAN, MİLLET ,KIRIM”

mustafa sarıkamış ihracına atılan 18 imza
mustafa sarıkamış ihracına atılan 18 imza
mustafa sarıkamış
mustafa sarıkamış

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest